Assessments

Als werkgever wil je zoveel mogelijk zekerheid over je toekomstige medewerker. Meer inzicht in de persoonlijkheid, competenties, drijfveren en intelligentie maken een profiel compleet en geven je een goed beeld van het potentieel. Een assessment geeft jou dit inzicht!

Geschiktheidsassessment 
We hebben diverse assessments in ons aanbod, maar degene die we het meeste inzetten is ons geschiktheidsassessment. In dit assessment wordt de mate van haalbaarheid voor het succesvol vervullen van een bepaalde functie gemeten. Zowel de werkgever als de kandidaat (potentiële werknemer) krijgen met deze complete tool een goed inzicht in sterke en zwakke punten van de kandidaat/medewerker met betrekking tot de invulling van de functie. Dit assessment is samen te stellen met diverse testen, afhankelijk van wát je graag zou willen meten & weten. Wij adviseren over het algemeen de combinatie van een persoonlijkheids- en capaciteitentest. Overige testen zijn praktijksimulaties, rollenspellen, criterium-gerichte interviews of testen voor de stijl van leidinggeven (voor managementfuncties).

Altijd maatwerk
Op basis van de vacaturetekst en/of het functieprofiel wordt het assessment samengesteld en wordt er een gesprek gevoerd met de kandidaat. Daarna zullen we de testen naar keuze gaan afnemen bij de kandidaat. Vervolgens zal één van onze 2 arbeidspsychologes (Fenna of Shanthi) een uitgebreid testrapport opstellen. Deze resultaten worden op een door ons vastgesteld profiel gelegd, zodat te zien is waar de kandidaat aan de eisen voldoet en waar eventueel niet. Daarnaast wordt er ook gekeken of de kandidaat ontwikkelbaar is voor de functie. Met deze gegevens heb je een goede basis voor de start van de functie en het ontwikkelpotentieel van je (potentiële) nieuwe medewerker!

Voor wie?
De doelgroepen voor het geschiktheidsassessments zijn potentiële medewerkers (tijdens de sollicitatieprocedure) óf nieuwe medewerkers (voor een goede basis en verdere invulling van de functie). Onze assessments zijn geschikt voor alle denkniveaus!

Heb je vragen, of wil je een assessment inplannen?
Bel of mail ons!